18 juli
19:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Helmond Sport

Helmond Sport

MVV pakt in derby broodnodige drie punten

MVV pakt in derby broodnodige drie punten

MVV pakt in derby broodnodige drie punten

Maandag 14 oktober 2024

Heel MVV snakte naar weer eens een overwinning. En die kwam er, in de derby tegen VVV Venlo (2-0). Goed was het aan beide kanten allemaal niet, maar op dit moment tellen vooral de punten.

Na een waardige minuut stilte voor Johan Neeskens en Giel Haenen, gaf MVV meteen vol gas. Een lange bal van Wout Coomans werd door de vaardige Ilano Silva Timas op waarde geschat. Na een flipperkast-situatie in de zestien,  waar ook basisklant Camil Mmaee -hij hield Sven Braken op de bank- bij betrokken was, kreeg Silva Timas de bal weer voor zijn voeten: 1-0. MVV op rozen na een dikke minuut spelen, een weelde die de rood-witten (ditmaal in het blauwe Rieu-shirt) lang niet mochten beleven.

MVV gunde de Venlose provinciegenoot daarna de bal, maar die deed er nauwelijks iets goeds mee. Alleen een kopbal van Rick Ketting deed De Geusselt even de adem inhouden. MVV wachtte geduldig op een kans, maar de reeks zonder overwinningen had het vertrouwen duidelijk broos gemaakt. MVV probeerde het wel, maar kwam amper tot gevaar.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld: MVV hoefde niet echt, VVV kon niet. De Venlonaren probeerden met hoge ballen wel wat verwarring te zaaien in de Maastrichtse defensie maar die stond, onder leiding van Özgür Aktas, als een huis. Met de aanvallende wissels van VVV kwam er meer ruimte voor de Sterrendragers. Maar de vrees voor opnieuw een tegentreffer en dus weer een gelijkspel leek de ploeg te verlammen. Uiteindelijk zorgde de ingevallen Braken voor de opluchting: hij kopte een lange bal van uitblinker Lars Schenk slim over de doelman. Roel Janssen pakte in de blessuretijd nog een rode kaart na een doldrieste tackle.

Met de 2-0 barstte het feest los in de Geusselt, al was het spel dan nog niet om over naar huis te schrijven. Op dit moment telt echter alleen een overwinning en het bijbehorende vertrouwen. De opluchting was dan ook voelbaar in De Geusselt.

MVV-VVV 2-0 (1-0), 2. Ilano Silva Timas, 88. Sven Braken 2-0 Geel MVV: Özgür Aktas, Camil Mmaee en Wout Coomans Opstelling MVV: Romain Matthys, Andrea Librici, Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Nabil el Basri, Marko Kleinen (60. Saul Penders) en Bryan Smeets (85. Simon Francis), Ayman Kassimi (73. Robyn Esajas), Camil Mmaee (73. Sven Braken), Ilano Silva Timas (85. Ferre Slegers)

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners