18 juli
19:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Helmond Sport

Helmond Sport

Facts MVV-VVV Venlo

Facts MVV-VVV Venlo

Facts MVV-VVV Venlo

Zaterdag 12 oktober 2024

MVV en VVV kruisen zondag 13 oktober de degens met elkaar. Tijd dus weer voor enkele hapklare facts.

●MVV Maastricht won de laatste twee wedstrijden tegen VVV-Venlo, na geen van de dertien duels met de Venlonaren daarvoor te hebben gewonnen (G1, V12); MVV kan voor het eerst sinds 1989-1993 drie wedstrijden op rij winnen van VVV in alle competities (toen 4). 

●Het laatste duel tussen beide clubs vond plaats op de laatste speeldag van afgelopen seizoen. MVV wist toen voor een uitverkocht stadion te winnen met 2-0 met doelpunten van Bryan Smeets en Dailon Livramento.

●Alleen De Graafschap kwam in 2024 vaker tot scoren in het laatste kwartier van een Keuken Kampioen Divisie-duel (19) dan MVV (18), dat dit de laatste vijftien kalenderjaren alleen vaker lukte in 2015 (19, ook 18 in 2023).
●VVV-Venlo vocht dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen gemiddeld 34 kopduels uit per wedstrijd, het hoogste aantal van alle teams en het hoogste gemiddelde voor VVV in een seizoen sinds de laatste degradatie in 2021.
●Camil Mmaee scoorde in zijn laatste twee thuisduels in de competitie als invaller en was dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen gemiddeld iedere 56 speelminuten trefzeker; Mmaee speelde slechts één van zijn 21 competitiewedstrijden voor MVV als basisspeler (23 maart 2024, tegen FC Den Bosch).
●VVV’er Simon Janssen gaf dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen zestien succesvolle voorzetten uit open spel (49 in totaal), meer dan iedere andere speler in de competitie.

●MVV won dit seizoen één keer, speelde liefst vijf keer gelijk en verloor drie ontmoetingen. In totaal scoorden de Sterrendragers negen keer en kregen 14 doelpunten tegen.

●VVV wist twee maal te winnen, speelde twee keer gelijk en verloor vijf maal. Ook VVV scoorde negen keer maar kreeg meer doelpunten tegen: 17.

Ben jij zondag ook bij deze enerverende derby!? Laat deze kans je niet ontglippen en bestel snel je kaart. Klik HIER voor een mooie plek op de tribune.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners