08 september
14:30
logo Telstar

Telstar

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV heer en meester tegen Seraing

MVV heer en meester tegen Seraing

MVV heer en meester tegen Seraing

Zondag 21 juli 2024

Na vijf oefenpotjes tegen amateurclubs uit de regio (vijf zeges, doelsaldo 44-2) stond zaterdag de eerste serieuze test voor MVV op het programma. In een snikheet Lanaken trof de ploeg van trainer Edwin Hermans de Belgische tweedeklasser RFC Seraing. MVV was heer en meester: 2-0.

Lang zoeken naar namen en rugnummers was het niet voor de pakweg 150 MVV-fans die de hitte trotseerden in Lanaken. Op de buitenspelers Ayman Kassimi en Robyn Esajas na verschenen allemaal bekende gezichten aan de aftrap tegen RFC Seraing. Het was dan ook niet vreemd dat MVV vanaf minuut één de bovenliggende partij was. Althans: de Sterrendragers vonden elkaar makkelijker dan de stugge en defensief ingestelde Walen. Met Saul Penders als controleur tussen de spelmakers Bryan Smeets en Ferre Slegers probeerde MVV een gaatje te vinden in de hechte defensie van RFC Seraing. De eerste twintig minuten lukte dat nauwelijks, en omdat ook MVV de zaak achterin prima op orde had, werd de eerste drinkpauze bereikt met de bekende brilstand. Op de flank liet Ayman Kassimi mooie dingen zien. De buitenspeler, afkomstig van Deinze, passeert makkelijk en heeft een mooie trap in de linker. Na een half uur stond hij bovendien op de juiste plek om een afgeslagen hoekschop tegen de touwen te trappen: een terechte 1-0 voorsprong voor MVV. Aan de andere kant had Robyn Esajas het lastiger, maar hij liet met zijn snelheid en diepgang ook zien een aanwinst te kunnen worden voor MVV. Voor rust had het eigenlijk al 2-0 moeten staan toen opnieuw Kassimi met een prachtige pass Ferre Slegers vrij voor de Seraing-goalie zette maar Slegers de bal helaas niet onder controle kreeg. Even later dacht Dailon Livramento te kunnen juichen maar zijn treffer na een snelle combinatie werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de rust verving Marko Kleinen Bryan Smeets. Nieuwelingen Luca Foubert, Stan van Dessel en Ilias El Hari bleven, net als Kanou Sy, geblesseerd aan de kant. Zij zagen MVV ook in de tweede helft prima speler. Opnieuw was het Kassimi die met een fraaie actie de show stal. Livramento had de hoek voor het uitkiezen maar besloot via de lat over het doel.

Na een uur begon het grote wisselen met acht nieuwelingen aan MVV-zijde. Onder hen centrale verdediger en aanwinst Simon Francis die Ozgür Aktas afloste als aanvoerder. Door de vele wisselingen werd het spelbeeld rommeliger en wist RFC Seraing zo waar enkele keren dreigend te worden. Toch was het MVV met de grootste kans op een treffer. Kassimi, weer hij, legde de bal panklaar voor Rayan Buifrahi maar die lobde de bal net naast het doel. In de slotminuten was het Camil Mmaee die de verdiende tweede treffer wist aan te tekenen. Een goede zege van MVV, dat verdedigend niet in de problemen kwam en aanvallend aardige dingen liet zien. Kortom: tegen een serieuze tegenstander een oefenzege met perspectief.

Opstelling MVV: Romain Matthys; Tim Zeegers, Ozgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk; Saul Penders, Bryan Smeets (46. Marko Kleinen), Ferre Slegers, Dailon Livramento, Robyn Esajas Opstelling na 60 minuten: Romain Matthys, Andréa Librici, Milan Hofland, Simon Francis, Djairo Tehubijuluw; Marko Kleinen, Max Sangen, Nabil El Basri; Ayman Kassimi (85. Robyn Esajas), Camil Mmaee, Rayan Buifrahi.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners