21 september
16:30
Roda JC

Roda JC

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Facts Telstar-MVV

Facts Telstar-MVV

Facts Telstar-MVV

Vrijdag 06 september 2024

De zondag staat voor MVV in het teken van de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen. Dan is Telstar in Velsen-Zuid de tegenstander. Zoals gebruikelijk, tijd voor facts.

●Telstar won vier van de laatste vijf thuisduels met MVV Maastricht in de competitie (V1), waaronder de laatste drie, beide ploegen scoorden in alle vijf deze ontmoetingen (doelcijfers 12-8).
●Telstar werd dit Eerste Divisie-seizoen het vaakst van alle teams teruggefloten voor buitenspel (18 keer), terwijl dit alleen De Graafschap minder vaak overkwam (4) dan MVV (5, net als FC Dordrecht).
●MVV is ongeslagen in hun laatste drie uitduels in de competitie (W1, G2) en kan voor het eerst sinds maart-mei 2022 ongeslagen blijven in vier opeenvolgende Keuken Kampioen Divisie-duels buitenshuis (4).
●Telstar-middenvelder Guus Offerhaus creëerde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer kansen dan iedere andere speler (13).
●MVV’er Bryan Smeets kan zijn 250e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen; de middenvelder is de enige speler met minstens zeven goals en zeven assists in de Eerste Divisie in 2024.

De laatste zege van MVV in Velsen-Zuid dateert van het seizoen 2020-2021: 1-2. Toen scoorde Jelle Duin uit een strafschop de 0-1 en vlak voor tijd nam Koen Kostons de winnende 1-2 voor zijn rekening.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners