21 september
16:30
Roda JC

Roda JC

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Mmaee bezorgt knokkend MVV in extremis punt tegen Volendam

Mmaee bezorgt knokkend MVV in extremis punt tegen Volendam

Mmaee bezorgt knokkend MVV in extremis punt tegen Volendam

Zaterdag 14 september 2024

MVV liet opnieuw meerdere gezichten zien tegen FC Volendam. Na een puike eerste helft zakten de Sterrendragers ver weg, maar Camil Mmaee zorgde alsnog - diep in blessuretijd - voor een verdiend punt: 2-2.

Na een fraai eerbetoon aan de Amerikaanse bevrijders die Maastricht 80 jaar geleden bevrijdden van de Duitsers én aan MVV-legende Pummy Bergholtz ging MVV flitsend van start in de goedgevulde Geusselt. Aan de hand van de felle Rayan Buifrahi ging MVV op zoek naar een snelle treffer. Eerst wist de getructe buitenspeler net niet spits Sven Braken te bereiken, even later trof een fantastisch schot van Buifrahi de kruising van paal en lat. MVV had Volendam bij de keel en liet niet los. Nabil El Basri zette MVV op een verdiende voorsprong in de veertiende minuut. Hij knikte fraai binnen na een prachtige aanval. Eredivisie-degradant Volendam had niks in te brengen en mocht blij zijn dat Buifrahi MVV niet op 2-0 schoot. De eerste de beste opleving van de wijdbroeken was wel meteen raak: Henk Veerman liet zijn waarom hij met al zijn ervaring nog altijd een topspits is in de KKD: 1-1.

De gelijke stand bij rust was onverdiend maar gaf Volendam wel vleugels in de tweede helft. MVV kreeg de energie niet meer in de wedstrijd en moest steeds verder terug. Een zeldzaam foutje van captain Ozgür Aktas bracht opnieuw Veerman in stelling: 1-2. De opnieuw goed keepende Romain Matthys voorkwam de 1-3 en met de in eigen huis debuterende Robyn Esajas en Ayman Kassimi begon MVV aan een slotoffensief. Met name Esajas zorgde voor veel dreiging vanaf de linkerkant, samen met de sterk spelende Lars Schenk. De tijd tikte echter weg voor MVV maar dat was buiten stormram Camil Mmaee gerekend. Hij schoof knap binnen na een combinatie tussen Braken en Smeets. Een verdiend punt voor MVV, dat echter nog te veel wisselende gezichten laat zien om wedstrijden echt te beslissen. Volgende week een nieuwe kans in de altijd beladen derby tegen Roda JC. De fanatieke Angel-Side nam na de puntendeling alvast een voorproefje op de derby, met Camil Mmaee als stralend middelpunt.

MVV-FC Volendam 2-2 (1-1), 13. Nabil El Basri 1-0, 43. Henk Veerman 1-1, 62. Henk Veerman 1-2, 93. Camil Mmaee 2-2.Geel MVV: Braken, Kleinen, Esajas.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Özgür Aktas, Wout Coomans (83. Camil Mmaee), Lars Schenk; Bryan Smeets, Nabil El Basri (83. Saul Penders), Marko Kleinen (74. Ilano Silva Timas), Ferre Slegers (65. Robyn Esajas), Sven Braken en Rayan Buifrahi (74. Ayman Kassimi).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners