18 juli
19:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Helmond Sport

Helmond Sport

Facts Excelsior-MVV

Facts Excelsior-MVV

Donderdag 17 oktober 2024

Het is weer tijd voor 'facts-day'. In Kralingen speelt MVV vrijdagavond tegen Excelsior Rotterdam. 

De meest historische wedstrijd die MVV op Woudestein speelde, is zonder twijfel de ontmoeting in mei 1976. MVV moest winnen tegen al gedegradeerde Excelsior om niet voor het eerst in het bestaan te degraderen. Liefst 65 bussen en talloze auto’s zetten toen vanuit Maastricht in een grote colonne koers richting Woudestein. De steun van de ongeveer 3.500 Maastrichtenaren mocht echter niet baten. Onder leiding van trainer André Maas verloren de Sterrendragers met 2-0.

Nog meer facts: 

●Excelsior won tien van de laatste dertien thuiswedstrijden tegen MVV Maastricht in alle competities (G1, V2), waaronder de laatste vier.
●Excelsior won de laatste zeven thuisduels in alle competities en maakte in iedere wedstrijd minimaal drie goals (29 in totaal), in de laatste dertig jaar is PSV de enige Nederlandse profploeg die acht thuiswedstrijden op rij won en daarin drie keer scoorde (8 in mei-oktober 2012).
●MVV maakte vijf van hun elf doelpunten dit competitieseizoen vanaf de 85e minuut, met 45 procent het hoogste percentage in de Keuken Kampioen Divisie 2024/25.
●Derensili Sanches Fernandes (Excelsior) kwam in de laatste drie volledige speelronden tot meer schoten dan elke andere speler in de Keuken Kampioen Divisie (12), terwijl hij slechts 120 van de 270 speelminuten in actie kwam.
●MVV-spelers Lars Schenk en Rayan Buifrahi maakten de meeste tackles dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen (allebei 32).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners