logo Helmond Sport

Helmond Sport

Goed spelend en strijdend MVV trekt opnieuw aan kortste eind

Maandag 28 oktober 2024

Cambuur, Roda JC, Excelsior, Helmond Sport. Allemaal wedstrijden waarin MVV minimaal gelijkwaardig was aan de tegenstander, maar waar de Sterrendragers keer op keer aan het kortste eind trokken. Zo ook gisteren tegen de Helmonders: 1-2.

Vol goede moed door, zo zei trainer Edwin Hermans na afloop van de wedstrijd tegen koploper Helmond Sport. Hij had immers genoeg aanknopingspunten gezien deze wedstrijd, maar ook in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Hermans heeft gelijk: MVV had ook gisteren weer volop kansen op een goed resultaat tegen de verrassend presterende Helmonders. Al was het na drie minuten wel even bibberen voor de opnieuw sfeervolle Geusselt toen Golliard nipt voorlang schoof. Daarna ontspon zich een aantrekkelijk duel waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken. Het spel golfde op en neer en een aan de hand van Bryan Smeets maakte MVV het Helmond Sport meer dan moeilijk. Echte kansen waren er overigens niet, waardoor de 1-0 uit de lucht kwam vallen. Het was echter wel een beauty. Ilano Silva Timas, weer hij, krulde de bal prachtig in de lange hoek. Lang genieten van de voorsprong kon MVV helaas niet: een minuut later zorgde Pachonik voor de gelijkmaker. Marko Kleinen zorgde nog bijna voor de 2-1 maar de Helmondse goalie ranselde zijn schot uit de kruising.

In de rust moest Hermans de goed spelende maar geblesseerd geraakte Ayman Kassimi vervangen, het zoveelste pechgeval in de Maastrichtse selectie. Ook Sven Braken en Lars Schenk keken geblesseerd toe, waarbij Schenk vervangen werd door de goed spelende debutant Djairo Tehubijuluw. Ferre Slegers kwam Kassimi vervangen. Het duel bleef de moeite waard om te kijken, met aan beide kanten veel strijd. Beide ploegen kregen ook een enorme kans op de voorsprong: eerst hield Matthys Sits van scoren af, daarna mocht Silva Timas alleen richting het Helmond-doel maar moest - zwaar gehinderd - ook hij zijn meerdere erkennen in de doelman. Opnieuw een standaardsituatie werd MVV fataal. Sits leek de bal met zijn arm te controleren na een corner, maar mocht desondanks de 1-2 binnenknallen. MVV zette aan voor een slotoffensief en kreeg ook kansen. Het dichtst bij was bijzonder genoeg Romain Matthys. Hij knikte, mee ten strijde getrokkken in de aanval, in de blessuretijd een hoekschop net over. Dat Helmond alles deed om tijd te rekken was een compliment voor MVV, maar daar koopt de ploeg helemaal niets voor. Opnieuw stonden de Sterrendragers met lege handen. Het is hopen op een langere fase waarin het allemaal net wél goed valt….

MVV Maastricht-Helmond Sport 1-2 (1-1), 23. Ilano Silva Timas 1-0, 25. Tobias Pachonik 1-1, 78. Dario Sits 1-2.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andréa Librici, Özgür Aktas, Wout Coomans, Djairo Tehubijuluw (75. Tim Zeegers), Marko Kleinen, Bryan Smeets (75. Camil Mmaee), Nabil El Basri (71. Saul Penders), Ayman Kassimi (46. Ferre Slegers), Ilano Silva Timas en Robyn Esajas (66. Rayan Buifrahi)