21 september
16:30
Roda JC

Roda JC

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Pummy: gevleugeld en gedreven

Pummy: gevleugeld en gedreven

Pummy: gevleugeld en gedreven

Woensdag 11 september 2024

In hartje Maastricht - Boekhandel Dominicanen - werd afgelopen dinsdag het boek ('Pummy, gevleugeld en gedreven')  gepresenteerd van een Maastrichts fenomeen: Gerard 'Pummy' Bergholtz. De nu 85-jarige Pummy begon zijn carriere bij Rapid om vervolgens via MVV furore te maken met de dreamteams van Feyenoord en Anderlecht.

Zijn snelheid langs de zijlijn, zijn op maat gesneden voorzet vanaf de rechterflank, zijn onverzettelijke drive. Vaak leek hij – opgetild door snelheid en felheid – een beetje boven de grond te zweven: gevleugeld en gedreven. Zo staat Gerard ‘Pummy‘ Bergholtz voor altijd in het geheugen gegrift. De wedstrijd Inter Milaan – Anderlecht (0-2) vormde het hoogtepunt van zijn voetbalcarrière. Dankzij twee doelpunten van Gerard bereikte de paars-witte formatie de finale van de Jaarbeursstedenbeker. 

Dit en veel meer valt nu te lezen in het boeiende boek 'Pummy, gevleugeld en gedreven'. Bij de presentatie was onder meer ook MVV vertegenwoordigd. Na een toespraak van directeur Jean Boelen kreeg Pummy uit zijn handen (zie foto) een mooi ingelijst en gesigneerd MVV-shirt.

Wie het boek - geschreven door Ton König en Paul van Grinsven - wil kopen, kan het onder meer verkrijgen bij Boekhandel Domincanen, maar is ook via internet te bestellen. Klik HIER.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners