logo FC Volendam

FC Volendam

MVV pakt terecht puntje in Den Bosch

Zaterdag 24 augustus 2024

En daar was dan het eerste doelpunt! Nabil El Basri kreeg deze eerste MVV-treffer op zijn naam. Helaas was het niet genoeg voor de zege: in Den Bosch werd het 1-1

Twee punten uit drie wedstrijden. Een topstart voor MVV? Zeker niet, maar twee punten in twee uitwedstrijden is ook weer geen slecht resultaat. Zeker niet in de wetenschap dat bij de twee tegenstanders de laatste jaren amper een resultaat werd geboekt, en MVV nog altijd de nodige spelers mist. Na de 0-0 tegen Jong Ajax werd nu ook in Den Bosch een puntje gepakt.

Dat was, eerlijk is eerlijk, de eerste helft vooral te danken aan doelman Romain Matthys. Hij keepte opnieuw een uitstekende pot en hield meermaals Bossche aanvallers van scoren af. MVV was te slordig om echt een vuist te kunnen maken. Alleen de bedrijvige Sven Braken testte de doelman van Den Bosch, maar die kwam niet in de problemen. Aan de andere kant moest Matthys even voor rust toch capituleren: Gravenberch profiteerde van een overtreding op Wout Coomans en zette Den Bosch terecht op voorsprong.

Na een donderspeech van trainer Edwin Hermans in de rust toonde MVV meteen veerkracht. Er stond een totaal andere ploeg op het veld, al ontsnapten de Sterrendragers aan de 2-0 toen Gravenberch net te kort kwam bij een voorzet. Aan de andere kant had Nabil El Basri de gelijkmaker op de schoen maar hij moest zijn meerdere erkennen in doelman Van de Merbel. Even later waren de rollen omgedraaid. Na goed doorzetten van Smeets kreeg loopwonder El Basri een niet te missen kans. Hij scoorde - net als een jaar geleden - in de Bisdomstad waardoor de eerste Maastrichtse treffer dit seizoen een feit was. Het doelpunt zorgde direct voor meer vertrouwen bij MVV. Dat leek in de 56ste minuut te resulteren in een voorsprong, maar de paal stond de eerste treffer van Braken in de weg. Aan de andere kant bleef het opletten voor Bosch gevaar, maar de ijzersterke tandem Aktas-Coomans bleef fier overeind. Met een kans voor Bryan Smeets, die net als in Amsterdam het vizier niet op scherp had staan, en een verraderlijk schot van Saul Penders waren de beste mogelijkheden voor MVV. Beide ploegen kwamen echter niet meer tot scoren en moesten genoegen nemen met een punt. Dat was, over de hele wedstrijd gezien, een terechte uitslag. MVV kan verder bouwen op met name de tweede helft.

En met de aanwinsten Stan Van Dessel en Robyn Esajas terug op het trainingsveld en een eerste thuiswedstrijd voor een volle Angel-Side zijn er voldoende ingrediënten voor een eerste zege, volgende week tegen Jong PSV.

Nabeschouwing Edwin Hermans: klik HIER

FC Den Bosch-MVV Maastricht 1-1 (1-0), 41. Danzell Gravenberch 1-0, 52. Nabil El Basri 1-1.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Ozgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Bryan Smeets (85. Saul Penders), Nabil El Basri, Marko Kleinen, Ferre Slegers (80. Andrea Librici), Sven Braken, Rayan Buifrahi (90. Ilano Silva Timas).