Roda JC

Roda JC

MVV pakt eerste zege na spektakelstuk

Zaterdag 31 augustus 2024

Wat een feest in de Geusselt! Na een bizarre wedstrijd mocht MVV dan eindelijk de eerste zege bijschrijven. Het talentvolle Jong PSV was het kind van de rekening: 3-2.

Hij stond koud een minuut of drie in het veld. Luca Foubert, de jonge Belg die dit seizoen overkwam van Lierse SK. Vlak voor tijd, in een eigenlijk geslagen Geusselt want Jong PSV was net op 2-2 gekomen. Maar dat was buiten Foubert gerekend. Heel slim koos hij positie na een geweldige actie van Bryan Smeets. Al vallend schoot hij de voorzet van de ervaren middenvelder binnen. 3-2 voor MVV in de 90ste minuut en de Geusselt van mineur naar Zomercarnaval. “Fantastisch gevoel”, zei Foubert dan ook na afloop.

Maar hoeveel gezichten kan een wedstrijd hebben. Een hele matige eerste helft, een zeer spectaculaire tweede. Maar ook: een achterstand, een voorsprong, een late gelijkmaker tegen, en dan in extremis toch nog de zege. MVV-Jong PSV had het gisteren allemaal in zich. In de eerste helft had werkelijk niemand een 3-2 eindstand voorspeld, al had er best al een treffer op het scorebord kunnen staan. In de beginfase vooral voor Jong PSV dat fris en frivool aan de wedstrijd begon en zowel de paal als Romain Matthys testte. Na een minuut of 20 kwam MVV eindelijk een beetje in het spel. Rayan Buifrahi zorgde voor het eerste gevaar, maar aan de andere kant was het opnieuw de paal die MVV redde. Omdat ook Smeets het vizier niet op scherp had, gingen de twee ploegen zonder treffers de rust in.

Na rust ontvlamde de wedstrijd al snel. Jong PSV kreeg een twijfelachtige strafschop die door Jesper Uneken koel werd afgerond. Het leek bijna of MVV die treffer nodig had. De ploeg zette eindelijk vol druk, en won ook eindelijk de duels van de jonge Eindhovenaren. Dat had al snel resultaat: Sven Braken scoorde zijn eerste treffer na zijn terugkeer en vierde dat uitbundig met de goedgevulde Angel-Side. MVV rook bloed en liet prima voetbal zien. Rayan Buifrahi, samen met Matthys, Ferre Slegers en Lars Schenk uitblinkend, liet zien wat het vertrouwen dat hij krijgt met hem doet. Hij was een voortdurende plaag voor de PSV-defensie en bekroonde dat met een heerlijke gekrulde treffer. MVV op voorsprong, en daarmee op weg naar de eerste zege.

Helaas gaf de ploeg het (opnieuw) zelf weg. Knullig uitverdedigen bracht opnieuw Uneken in stelling: 2-2. Buifrahi mocht meteen daarna bijna een tweede keer juichen, maar zijn knappe vrije trap werd uit het doel geranseld. De wedstrijd leek op 2-2 af te stevenen maar MVV wist de rug nog één keer te rechten. 3-2 door Foubert en de eerste zege werd een feit. Al met al een verdiende zege die ongetwijfeld vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.

MVV-Jong PSV 3-2 (0-0), 50. Jesper Uneken 0-1, 52. Sven Braken 1-1, 66. Rayan Buifrahi 2-1, 85. Jesper Uneken 2-2, 90. Luca Foubert 3-2.

Geel MVV: Sven Braken, Tim Zeegers.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (77. Andrea Librici), Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk; Bryan Smeets, Marko Kleinen, Nabil El Basri (86. Ilano Silva Timas), Ferre Slegers (86. Luca Foubert), Sven Braken (80. Camil Mmaee) en Rayan Buifrahi.