logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV buigt in enerverende slotfase 0-2 om in 2-2

Vrijdag 27 september 2024

De revanchegevoelens waren groot na de onterechte derbynederlaag tegen Roda vorige week. Toch was daar op het veld lange tijd weinig van te zien. Pas in de slotfase overtuigde MVV en kwam het terug van een 0-2 achterstand tegen TOP Oss.

Het was alweer even geleden dat het kritische ‘voetballen, voetballen’ klonk in De Geusselt, maar vrijdagavond  liet de Angel-Side zich in de rust van de wedstrijd tegen TOP Oss stevig horen. En niet onterecht, want MVV liet in de eerste helft weinig zien. Met Stan van Dessel, Ayman Kassimi en Andréa Librici voor Nabil El Basri, Ferre Slegers en de geblesseerde Tim Zeegers zette trainer Edwin Hermans aardig wat om. In een kletsnatte Geusselt was het aftasten in de beginfase. Sven Braken bracht de bal tot bij Marko Kleinen die de eerste kans van de wedstrijd kon noteren. Maar het was TOP Oss dat als eerste scoorde. Matig ingrijpen in de MVV-defensie werd afgestraft door Giovanni Troupée: 0-1. MVV ploeterde, en kwam niet tot uitgespeelde kansen.

Na rust was het spel niet veel beter. Nabil El Basri bracht als invaller weliswaar meer energie, maar verder dan wat kansloze pogingen van afstand, kwam MVV niet. Met Camil Mmaee voor de ongelukkig spelende Braken, Robyn Esajas voor Kassimi en Ilano Silva Timas voor Rayan Buifrahi probeerde MVV het tij te keren, maar het was TOP Oss dat de wedstrijd in het slot leek te gooien: Zimmerman liet Matthys kansloos bij het enige doelgevaar van de Brabanders in de tweede helft. De Geusselt liep meteen leeg, maar kreeg weer hoop toen Mmaee drie minuten later raak kopte. Nog geen minuut later mocht de voortdurend zingende Angel-Side ook de gelijkmaker begroeten. Van Dessel bekroonde zijn basisdebuut met een doelpunt. De kleinste speler van het veld kopte de Maastrichtenaren naar een punt.  Het zorgde voor oplossing in De Geusselt, maar er blijven genoeg verbeterpunten voor trainer Hermans en de zijnen.

MVV-TOP Oss 2-2 (0-1), 12. Giovanni Troupée 0-1), 82. Anthony  Zimmerman 0-2, 85. Camil Mmaee 1-2, 86. Stan van Dessel 2-2. Geel MVV: Marko Kleinen, Camil Mmaee en Özgür Aktas.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andréa Librici, Özgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk, Marko Kleinen (46. Nabil El Basri), Stan van Dessel (89. Ferre Slegers), Bryan Smeets, Ayman Kassimi (61. Robyn Esajas), Sven Braken (71. Camil Mmaee) en Rayan Buifrahi (71. Ilano Silva Timas).