08 september
14:30
logo Telstar

Telstar

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Laura van Leeuwen en MVV Maastricht gaan samenwerking beëindigen

Laura van Leeuwen en MVV Maastricht gaan samenwerking beëindigen

Laura van Leeuwen en MVV Maastricht gaan samenwerking beëindigen

Maandag 22 juli 2024

MVV Maastricht en Laura van Leeuwen hebben in onderling overleg besloten om de samenwerking op termijn te gaan beëindigen. Het contract liep aanvankelijk nog tot het einde van het nieuwe seizoen. Ondanks dat beide partijen dit betreuren, is er een gezamenlijk inzicht ontstaan dat er de komende jaren een andere leiderschapsstijl nodig is die past bij de nieuwe situatie waarin MVV Maastricht verkeert. Laura van Leeuwen blijft vooralsnog aan, maar zal haar taken op korte termijn intern gaan overdragen.

MVV terug naar Maastricht

Laura van Leeuwen is in juli 2023 gestart als Algemeen Directeur. Daarvoor werkte zij onder andere bij Ajax en de KNVB. Bij MVV Maastricht verkeerde zij van begin af aan in een niet stabiele situatie doordat er goedkeuring van de KNVB nodig was op de overname van de aandelen door MVV Football Holdings. In het lopende seizoen bleek dat de nieuwe Amerikaanse investeerder zijn afspraken niet nakwam. Hierdoor kwam MVV Maastricht in de financiële problemen. Inmiddels is de WHOA procedure met de sanering van alle schulden afgerond en heeft de KNVB akkoord gegeven op de begroting van het nieuwe seizoen, waardoor de voetbal licentie behouden is. MVV Maastricht is Laura van Leeuwen zeer erkentelijk dat zij MVV door deze moeilijke periode heeft geloodst en terug naar Maastricht heeft gebracht.

Een nieuw MVV

Met de keuze voor het Maastricht Collectief zijn in de bestuurlijke lijnen veranderingen doorgevoerd en zullen ook  andere doelen aan de organisatie worden gesteld.. Dit vraagt om een nieuwe vorm van samenwerking met een Algemeen Directeur ten opzichte van de voorgaande situatie. In dat kader is het logisch dat er gekeken wordt of dit nog voor alle partijen passend is.

Laura van Leeuwen, Algemeen Directeur: “Het is een heel dubbel gevoel, aan de ene kant ben ik ontzettend trots op wat we de afgelopen maanden bereikt hebben. We hebben keihard gewerkt om de redding van de club te doen slagen. Dit was natuurlijk niet wat ik vorig jaar juli verwacht had, maar toch, het heeft heel veel voldoening gegeven dat het gelukt is. Aan de andere kant is er feitelijk een hele nieuwe situatie ontstaan met andere verwachtingen. Dat is niet de rol waar ik destijds op ben ingestapt, en ik denk ook niet dat die rol bij mij past. Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Ik heb MVV en Maastricht in mijn hart gesloten, en was hier liefst nog jaren gebleven, maar dit is beter voor zowel MVV als mijzelf. Zo eerlijk moeten we naar elkaar durven zijn.”

Onno Hoes, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Laura is een klasse apart. Ga er maar aan staan in het afgelopen jaar. Het klopt wat ze aangeeft, dat het een dubbel gevoel is. Dat heb ik ook. Daarnaast is het jammer dat ze niet kan doorpakken op de redding van afgelopen jaar. Maar ze zal voor altijd herinnerd worden als de directeur die MVV heeft terug gebracht naar de stad. We gaan nu een nieuwe fase in, en dat gaat weer veel vragen. Daar hoort ook de juiste persoon bij. Ik kan alleen maar waarderen dat we samen tot dit inzicht zijn gekomen. Nogmaals, het getuigt van grote klasse en ik ga haar als persoon zeker missen.”

MVV Maastricht en Laura van Leeuwen zullen de komende weken in onderling overleg de beëindiging van de samenwerking verder uitwerken.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners