04 oktober
20:00
logo FC Emmen

FC Emmen

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Giel Haenen overleden

Giel Haenen overleden

Giel Haenen overleden

Maandag 30 september 2024

Op 90-jarige leeftijd is oud-MVV'er Giel Haenen overleden. Haenen speelde van 1961 tot 1966 met de trotse Maastrichtse ster op de borst. In totaal kwam hij 138 keer voor MVV in actie.

Giel Haenen zal worden herinnerd als die stoere stopper van MVV. Hij was even zo goed een stoere midvoor, eentje die het niet moest hebben van techniek maar wel van een gruwelijk hard schot en een ijzeren instelling. 

Haenen begon in Eijsden met voetballen en na een jaartje MVV-jeugd verkaste hij naar Rapid JC. Na vijf  jaren in Kerkrade kwam hij terug naar MVV. Hij werd er aanvoerder en beleefde als voetballer zijn beste momenten. Een wedstrijd om nooit te vergeten was het duel tegen NAC Breda op 8 september 1963. De verdediger scoorde een hattrick en zorgde voor een 3-2 zege in Brabant.

Als 29-jarige werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal en debuteerde tegen Zweden. Hij mocht de geblesseerde Hans Kraay sr vervangen. 

Na zijn actieve voetbalcarriere ging Haenen aan de slag als trainer. Zo was hij onder meer oefenmeester van Rios'31, VV Caesar, RKSV Heer en RKHSV.

Ook was hij vanaf 1986 enkele jaren bestuurslid van MVV Maastricht. 

MVV wenst familie, vrienden en bekenden van Giel Haenen sterkte in deze moeilijke dagen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners