VVV Venlo

Fanatiek MVV behaalt dik verdiend punt in Emmen

Zaterdag 05 oktober 2024

De nummer 3 op de ranglijst – Excelsior - noteerde dit seizoen twee nederlagen, MVV slechts eentje meer: 3. Desondanks vinden we MVV niet in de bovenste regionen van de ranglijst terug. Immers behaalde MVV – samen met ADO Den Haag – de meeste gelijke spelen dit seizoen in het betaalde voetbal: 5. Daabij: alleen Jong Utrecht wist minder (0x) vaak te winnen, MVV noteerde tot op heden slechts één winstpartij (Jong PSV). Ook tegen FC Emmen werd één – weliswaar mooi - punt mee naar Maastricht genomen.

Trainer Edwin Hermans had enkele wijzigingen in zijn basisformatie aangebracht. Zo startte niet Rayan Buifrahi maar Ilano Silva Timas, vorige wedstrijd als invaller goed voor twee assists. Verder verving Nabil El Basri de geblesseerde Stan van Dessel.

Na een flets begin van het duel was de eerste kans voor MVV. Ilano Silva Timas werd echter in zijn snode plannen te zeer gehinderd door Emmen. MVV ontsnapte even later dankzij een sterke actie van aanvoerder Özgür Aktas aan een tegentreffer. Op slag van rust leek MVV met een voorsprong de thee te gaan nuttigen. Ilano Silva Timas werd vrij voor de keeper gespeeld, alleen schoof de MVV’er de bal net naast.

Arbiter Vos ging vlak na rust wel heel makkelijk overstag en zag in een vrij onschuldige actie binnen de beruchte lijnen een strafschop voor FC Emmen. Nsona liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-0. MVV voerde de druk op en creëerde enkele goede aanvallen. Camil Mmaee leek dan ook vrij voor de doelman de gelijkmaker aan te tekenen maar zijn inzet stuitte op de Emmen-goalie. Nadat MVV ontsnapt was aan de 2-0 kwam er dan toch de verdiende gelijkmaker. Nabil El Basri ontpopt zich langzaam maar zeker tot topscorer van MVV want hij was het die zo’n tien minuten voor het einde de gelijkmaker binnen wist te koppen, na een voorzet van Andréa Librici. Na zijn treffers tegen FC Den Bosch (1-1), Volendam (2-2) noteerde El Basri nu al doelpunt nummer drie van dit seizoen. MVV rook nu bloed maar het winnende doelpunt bleef uit.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andréa Librici, Özgür Aktas, Wout Coomans,Lars Schenk, Bryan Smeets, Marko Kleinen, Nabil El Basri (84. Saul Penders), Ilano Silva Timas (75. Rayan Buifrahi), Sven Braken (46. Camil Mmaee), Ayman Kassimi (65. Robyn Esajas). Gele kaart: Bryan Smeets, Camil Mmaee, Marko Kleinen, Andréa Librici. Toeschouwers: 7.446. Scheidsrechter: Vos.