21 september
16:30
Roda JC

Roda JC

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Facts MVV-FC Volendam

Facts MVV-FC Volendam

Facts MVV-FC Volendam

Donderdag 12 september 2024

MVV speelt vrijdagavond tegen FC Volendam. Hoogste tijd dus om weer enkele facts naar voren te halen.

●FC Volendam won de laatste twee duels met MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie zonder een tegentreffer te incasseren en kan voor het eerst drie opeenvolgende zeges op MVV boeken in combinatie met een clean sheet.
●MVV Maastricht begon dit seizoen alle competitiewedstrijden met dezelfde basiself en kan de eerste ploeg worden die dat in de eerste zes Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van een seizoen doet sinds Helmond Sport in 2021/22 (6).
●FC Volendam verloor de eerste twee uitduels dit Keuken Kampioen Divisie seizoen en kan voor de tweede keer in de clubgeschiedenis puntloos blijven in hun eerste drie uitwedstrijden van een Eerste Divisie-jaargang, na 2018/19.
●MVV-spits Sven Braken staat momenteel op 74 treffers in de Eerste Divisie, sinds zijn debuut in de competitie in 2010/11 kwamen slechts drie huidige spelers tot minstens 75 goals in de Keuken Kampioen Divisie: Anthony van den Hurk (82), Ralf Seuntjens (135) en Volendammer Robert Mühren (144).
●Aurelio Oehlers kwam in zijn laatste Keuken Kampioen Divisie-duel twee keer tot scoren, slechts één keer minder vaak dan in zijn eerste 47 voor FC Volendam en Jong FC Utrecht bij elkaar.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners