13 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Volendam

FC Volendam

Facts Jong PSV-MVV

Facts Jong PSV-MVV

Donderdag 20 april 2023

MVV reist maandagavond af naar Eindhoven. Daar staat het duel met Jong PSV op de agenda. Het zal geen gemakkelijk klus voor MVV worden. Jong PSV verloor immers slechts drie van de voorgaande negentien KKD-ontmoetingen met MVV (W6, G10). De ploeg uit de lichtstad speelde relatief gezien alleen tegen Roda JC vaker gelijk (73%) dan tegen MVV (53%).

● Jong PSV won de laatste twee thuisduels in de Keuken Kampioen Divisie, nu al de beste reeks voor de ploeg dit seizoen; in de laatste vijf Eerste Divisie-seizoenen wisten de PSV-beloften slechts één keer drie opeenvolgende thuisduels te winnen (3 in januari-februari 2022).

● MVV won voor het eerst sinds 2008/09 zestien wedstrijden in een Eerste Divisie-seizoen, de laatste jaargang waarin ze nog vaker wonnen is het kampioensseizoen 1996/97 (20 overwinningen).

● Jong PSV-speler Ismael Saibari was in zijn laatste acht wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie bij zeven goals betrokken (4 goals, 3 assists).

● Na zijn goal in de afgelopen speelronde was Ruben van Bommel betrokken bij vijftien Keuken Kampioen Divisie-goals (12 goals, 3 assists); Ferdi Kadioglu is de laatste achttienjarige van een niet-beloftenploeg die bij zoveel KKD-goals in één jaargang direct betrokken was (18 in 2017/18).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners