18 juli
19:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Helmond Sport

Helmond Sport

Facts Jong-Ajax-MVV

Facts Jong-Ajax-MVV

Facts Jong-Ajax-MVV

Donderdag 15 augustus 2024

MVV wordt maandag in Amsterdam verwacht, daar staat de ploeg van Jong Ajax als volgende tegenstander op het programma. In hoeverre het inderdaad Jong Ajax betreft, is natuurlijk altijd even afwachten. Hoe dan ook, is het tijd voor enkele facts.

● MVV Maastricht kan pas de tweede ploeg ooit worden waarvan Jong Ajax in eigen huis vijf keer op rij weet te winnen in de Eerste Divisie, na FC Dordrecht (5 zeges op rij in 2016-2020).

● Jong Ajax speelde in de openingswedstrijd met 2-2 gelijk tegen Jong PSV en kan voor het eerst sinds 2017/18 (toen eerste 9, uiteindelijk kampioen) ongeslagen blijven in de eerste twee duels van een Keuken Kampioen Divisie-seizoen.

● MVV Maastricht verloor hun openingswedstrijd met 0-1 van SC Cambuur en kan voor de derde keer in de clubhistorie niet tot scoren komen in de eerste twee duels van een Eerste Divisie-seizoen, na 1982/83 (4) en 2008/09 (2).

● Geen speler kwam in speelronde 1 van dit KKD-seizoen tot meer gecreëerde kansen uit open spel (4) en balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied (9) dan Jong Ajacied Jan Faberski.

● In speelronde 1 van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen kwam alleen Jacky Donkor tot meer doelpogingen zonder op doel te schieten (5) dan MVV-spits Sven Braken (4).

● MVV won vorig seizoen het duel in de Geusselt met 2-1 dankzij twee treffers van Koen Kostons. Dit ondanks een rode kaart in de 75e minuut voor Nicky Souren. Het duel in Amsterdam ging op carnavalsmaandag verloren met 3-0.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners