13 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Volendam

FC Volendam

Facts FC Den Bosch-MVV Maastricht

Facts FC Den Bosch-MVV Maastricht

Facts FC Den Bosch-MVV Maastricht

Donderdag 22 augustus 2024

Het is weer facts-dag. MVV speelt namelijk vrijdagavond in Den Bosch tegen de plaatselijke FC, die de laatste wedstrijd won met 6-0 van Jong AZ. MVV nam afgelopen maandag een punt mee uit Amsterdam na een 0-0 tegen Jong Ajax. Het zal geen gemakkelijke avond worden vrijdag in Brabant: van de laatste tien ontmoetingen in de bisdom-stad wist MVV er slechts één te winnen.

Enkele facts:

FC Den Bosch won zeven van de laatste tien thuisduels met MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie (G2, V1) en er vielen 37 goals in deze tien ontmoetingen (FC Den Bosch 24, MVV 13).

FC Den Bosch won vorige week met 6-0, in de voorgaande vijftien Eerste Divisie-jaargangen wonnen de Brabanders alleen in 2020/21 hun eerste twee thuiswedstrijden, terwijl ze in 2007/08 voor het laatst meer dan zes goals maakten in de eerste twee thuisduels (7).

MVV Maastricht scoorde als enige ploeg nog niet deze Keuken Kampioen Divisie-jaargang; het laatste team dat niet wist te scoren in hun eerste drie wedstrijden van een Eerste Divisie-seizoen is FC Dordrecht in 2010/11.

Geen speler maakte dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer geslaagde tackles dan MVV-middenvelder Nabil El Basri (6 van de 8 geslaagd, Roel Janssen en Tyrese Simons ook 6).

● De wedstrijd vorig seizoen eindigde in een 3-2 nederlaag voor MVV. De Maastrichtenaren stonden zeven minuten voor tijd met 2-1 voor. Namens MVV scoorden Nabil El Basri en Ferre Slegers.

●De laatste keer dat MVV in Den Bosch ging winnen was op 22 februari 2019. Het werd toen 0-2 door twee doelpunten van Anthony van den Hurk.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners