logo Helmond Sport

Helmond Sport

En weer was er die laatste minuut…..

Zaterdag 19 oktober 2024

Wie wedstrijden als supporter van MVV Maastricht bezoekt, moet vanaf minuut 85 over stalen zenuwen beschikken. Niet alleen maakte MVV van de 13 doelpunten er liefst vijf vanaf de 85e minuut (Jong PSV, Volendam, Top Oss 2x, VVV Venlo) maar ook kregen de Maastrichtenaren de nodige doelpunten in de ultieme fase van de wedstrijd tegen (Jong PSV, Roda JC). En ook Excelsior was zo’n wedstrijd. Na 87 minuten stond er nog 1-2 voor MVV op het Rotterdamse scorebord en leken de drie punten een kat in 't bakkie. Een makkelijk gegeven strafschop in minuut 88 en een doelpunt diep in blessuretijd zorgden voor een busreis terug naar het zuiden met een enorme kater op de achterbank.

MVV begon goed in Kralingen. Via de geboren Rotterdammer Ilano Silva Timas kwamen de Sterrendragers al na negen minuten op een 1-0 voorsprong. Excelsior drong wel aan maar MVV gaf geen krimp. Een tegenvaller daarom dat na een halfuur toch de 1-1 op het scorebord verscheen. Even voor de thee kwam er dan toch de voorsprong via een eigen doelpunt van Seb Loeffen: 1-2.

In de tweede helft een sterker Excelsior dat MVV op eigen helft terug wist te dringen. MVV hield goed stand en de ingevallen Sven Braken kreeg twee mooie mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Alleen de tweede actie trof doel echter had de grensrechter buitenspel geconstateerd. De Rotterdammers persten er een slotoffensief uit en trokken massaal ten aanval. Daarbij kregen ze (nogmaals) de hulp van het arbitrale team. Referee Jochem Kamphuis drukte zijn stempel nadrukkelijk op de wedstrijd door de thuisclub in minuut 88 een strafschop makkelijk toe te kennen: bij het uitverdedigen kreeg Andrea Librici ongelukkig en ongewild de bal van dichtbij op de arm. Het cadeautje van Kamphuis werd gretig uitgepakt door Van Duinen: 2-2. Blijkbaar maakte de angst zich nu bij MVV heer en meester van de situatie, onder de noemer “het zal toch niet”. En jawel, het zou toch zo zijn. Diep in blessuretijd moesten de mannen van Edwin Hermans ook nog de 3-2 slikken…..

Opstelling MVV Maastricht: Romain Matthys, Özgür Aktas, Lars Schenk, Wout Coomans, Andrea Librici, Marko Kleinen, Bryan Smeets (66. Ferre Slegers), Nabil El Basri, Camil Mmaee (66. Sven Braken), Ayman Kassimi (66. Robyn Esajas), Ilano Silva Thimas (79. Simon Francis). Gele kaarten MVV: Schenk, Aktas. Toeschouwers: 3.500