logo Helmond Sport

Helmond Sport

Eerste 0-0 in vier jaar bezorgt MVV punt in Amsterdam

Dinsdag 20 augustus 2024

Het was op 31-8-2020 dat MVV voor het laatst 0-0 speelde. In en tegen Almere bleef het toen doelpuntloos. Bijna vier jaar later was de brilstand weer eens een feit: in Amsterdam pakte MVV een terecht punt tegen Jong Ajax.

Misschien dat hij er nog wel een keer van wakker is geschrokken, Bryan Smeets. Hij kreeg immers dé kans om MVV tegen Jong Ajax op voorsprong te schieten, gisteren op de toekomst in Amsterdam. Na een minuut of 70 kreeg de hardwerkende Smeets de bal op de rand van het strafschopgebied op een presenteerblaadje van Ferre Slegers. Smeets schoot echter recht op de doelman van Jong Ajax. Het was meteen de grootste kans van MVV tegen de Amsterdamse talenten. Zij moesten nog iets langer wachten op hun gevaarlijkste moment. Een vrije schietkans van Banel in blessuretijd ging via een Maastrichts been en een razendknappe reflex van Romain Matthys tegen de paal.

Verder waren echte kansen schaars. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal, en MVV had de organisatie -net als tegen Cambuur- prima op orde. Maar ook net als tegen Cambuur wisten de Sterrendragers in het fonkelnieuwe lichtblauw ook te weinig gevaarlijk te worden. Aanvalsleider Sven Braken hield weliswaar twee Ajax-verdedigers bezig maar kwam niet in kansrijke positie, waarbij hij ook wel regelmatig erg snel werd afgefloten door de scheidsrechter. De buitenspelers Rayan Buifrahi en Ferre Slegers waren bedrijvig, maar lieten te weinig de tanden zien tegen de jonge Amsterdammers. De kans die Slegers kreeg even voor rust was daarbij veelzeggend: in plaats van een hard schot, koos de Belg voor een poging binnenkant voet, zonder al te veel overtuiging.

Jong Ajax was dreigend met snelle aanvallen af en toe, maar alle pogingen op doel waren een eenvoudige prooi voor Matthys. Helaas kwam de sterk spelende Wout Coomans aan de andere kant net te kort om een hoekschop binnen te glijden. Omdat ook de eerder gememoreerde kansen voor Smeets en Banel geen doel troffen, eindigde de wedstrijd zoals ‘ie begon. Een eerste (terecht) punt voor MVV, voor het eerste doelpunt is vrijdag een nieuwe kans, in en tegen FC Den Bosch.

Geel MVV: Tim Zeegers, Bryan Smeets.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Ozgür Aktas, Wout Coomans, Lars Schenk; Bryan Smeets, Marko Kleinen, Nabil el Basri, Ferre Slegers (75. Andréa Librici), Sven Braken (89. Camil Mmaee) en Rayan Buifrahi (85. Ilano Silva Timas)