27 september
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo FC Oss

TOP Oss

Facts MVV-Top Oss

Facts MVV-Top Oss

Facts MVV-Top Oss

Donderdag 26 september 2024

Het is weer bijna wedstrijddag voor onze Sterrendragers dus hoogste tijd voor een goede portie wekelijkse facts.

●MVV Maastricht is ongeslagen in de laatste tien Keuken Kampioen Divisie-duels met TOP Oss (W8, G2) en won de laatste vijf wedstrijden in deze reeks met de totale doelcijfers 10-1.
●De laatste keer dan MVV niet van Top Oss wist te winnen was op 3 december 2021. Het duel eindigde toen in De Geusselt in een 1-1. De laatste nederlaag tegen de Brabanders viel ook in Maastricht te noteren en wel op 17 augustus 2018: 0-2.
●TOP Oss verloor de laatste vier Keuken Kampioen Divisie-duels zonder zelf tot scoren te komen en kan de eerste ploeg worden die dit overkomt in vijf opeenvolgende wedstrijden in de competitie sinds FC Eindhoven in februari 2023 (5).
●Van alle middenvelders creëerde alleen Mark Diemers dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen meer kansen (20) dan huidig MVV- en voormalig TOP Oss-speler Bryan Smeets (18).
●TOP Oss-spits Mart Remans (foto) scoorde in zijn twee competitieduels met oud-werkgever MVV en scoorde gemiddeld iedere negentig speelminuten tegen de Ossenaren (2 in 180 minuten), Remans’ beste doelpuntengemiddelde tegen een ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

●MVV-spelers maakten dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen ten minste veertien tackles meer dan iedere andere ploeg (151), MVV zag ook het gedeeld hoogste aantal tackles slagen (96, net als FC Eindhoven).

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners