09 augustus
20:00
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS

Facts Jong AZ-MVV Maastricht

Facts Jong AZ-MVV Maastricht

Facts Jong AZ-MVV Maastricht

Donderdag 02 mei 2024

Nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie en dan wachten de play offs! BInnen handbereik voor MVV Maastricht maar eerst wachten nog twee finales. Te beginnen vrijdag op het trainingscomplex van AZ. Daar wacht de zeer talentvolle jong-formatie van de eredivisionist. Hoogste tijd dus voor de wekelijkse facts.

●Jong AZ verloor slechts één van de laatste vier KKD-duels met MVV (W3): de eerdere ontmoeting in Maastricht dit seizoen, toen het 4-0 werd.
●Jong AZ maakte dit KKD-seizoen al twaalf doelpunten in het eerste kwartier, alleen SC Cambuur scoorde deze jaargang vaker in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd (13, FC Dordrecht en Roda JC ook 12).
●MVV Maastricht scoorde minstens drie keer in vier van de laatste zes Keuken Kampioen Divisie-duels met Jong-ploegen, net zo vaak als in voorgaande 24 wedstrijden tegen beloftenploegen.
●Sinds begin april noteerde geen speler meer dribbels (32) en balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied in de KKD (27, net als Dylan Mbayo) dan Jong AZ-speler Jayden Addai.
●MVV’er Romain Matthys maakte dit seizoen 144 reddingen in de Keuken Kampioen Divisie, meer dan iedere andere doelman in de competitie.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners