20:00

logo VVV Venlo

VVV Venlo

De Graafschap-MVV Maastricht: 3 - 0

In een week vol goed nieuws, wist MVV in Doetinchem op het veld niet voor de bekroning te zorgen. De Graafschap was te sterk voor een onherkenbaar MVV: 3-0. Het was zo’n mooie reeks met vier zeges en één gelijkspel, en dat tegen koploper Willem II.

MVV speelde goed zowel uit als thuis en klom op naar de play-off plaatsen. Eén puntje of meer tegen De Graafschap hadden dat toetje heel erg dichtbij gebracht, maar helaas was MVV geen schim van de ploeg van de laatste weken. In een heel matige eerste helft kwamen de Sterrendragers tot één kopballetje op goal. Ook De Graafschap liet niet veel zien, maar was via een rake kopstoot van Jeffry Fortes wel trefzeker.

Met Mart Remans voor de tegenvallende Slegers ging MVV na rust op jacht naar de gelijkmaker maar het heilige vuur ontbrak. Geen soepele aanvallen, geen druk op de bal, veel mislukte passes. De Graafschap bleef kinderlijk eenvoudig op de been en kwam na 65 minuten op 2-0. MVV stelde daar niets tegenover, en moest amper vijf minuten later zelfs een derde treffer slikken. Ook de wissels van trainer Verberne brachten geen licht in de duisternis. De Graafschap hoefde zich niet meer bovenmatig in te spannen, MVV kende een totale offday. Het blijft ongemeen spannend in de strijd om de play-offs waarbij voetbalminnend Maastricht maandag de wedstrijden van Emmen tegen Helmond met argusogen zal volgen. Beide ploegen - met een wedstrijd minder gespeeld - volgen immers in het kielzog van MVV met respectievelijk twee en drie punten achterstand. In de reguliere competitie staan voor MVV Maastricht nog twee wedstrijden op het programma: volgende week uit naar Jong AZ en op 10 mei de derby in eigen huis tegen VVV Venlo.

De Graafschap-MVV 3-0 (1-0), 35. Jeffry Fortes 1-0, 65. Anis Yadir 2-0, 71. Tristan van Gils 3-0.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andrea Librici (75. Tim Zeegers), Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Lars Schenk, Nabil El Basri (75. Bryan Smeets), Nicky Souren, Marko Kleinen (85. Saul Penders), Ferre Slegers (46. Mart Remans), Dailon Livramento (75. Camil Mmaee), Rayan Buifrahi.